Vállalkozásfejlesztés

A Valio-Plastics Kft. célja, hogy ne csak minőségi termékekkel segítse partnerei munkáját, hanem olyan szakmai tudást adjon át, amely minden területen előmozdítja az ügyfelek sikeres piaci működését. Ezért olyan vállalkozások és szakemberek segítségét kértük, akik több évtizedes tapasztalatuk révén biztos támpontot nyújtanak az üzleti életben való eligazodásban. Legyen szó akár vállalkozásfejlesztésről, akár pályázatokról vagy egyéb, reprezentációs tevékenységekről, választott szakértőink segítenek Önnek abban, hogy cége sikeresen működhessen.

A kis-és középvállalkozások megfelelő működését Tomán József cégvezetési specialista segíti.


A négy leggyakoribb hiányzó szervezeti funkció

A szervezeti funkciók kötik össze a szervezeti folyamatokat a szervezeti felépítéssel. Ahhoz, hogy a szervezet el tudja látni azokat a folyamatokat, amelyek végén pénzt keres, minden szükséges funkciónak működnie kell a vállalkozásban. Biztosítani kell a cég: • tulajdonosi funkcióit • ügyvezetői teendőinek ellátását • operatív, működési vezetői szerep betöltését • új érdeklődők biztosítását • eladást, üzletkötést,… Bővebben »

A vállalkozás szervezeti felépítése

  A működési folyamatokat olyan szervezet tudja tökéletesen végrehajtani, kiszolgálni, amelyet a folyamatok figyelembevételével alakítottak ki. Ehhez a folyamatok pontos feltérképezése után, arra rá kell illeszteni a szervezeti felépítést. Hogyan lehet ezt megtenni? Első lépés: folyamatok rögzítése írásban. Ehhez igénybe lehet venni különböző eszközöket az egyszerű öntapadós cetliktől a nagyméretű papírtekercsig, flipcharttól, a mágneses tábláig. Sőt ingyenes szoftverek is… Bővebben »

A vállalkozás működési folyamatairól

  Minden ezen múlik! A vállalkozások, az eredmény előállítása érdekében, célirányos tevékenységeket folytatnak. Az eredmény olyan és annyi lesz, amennyi és amennyire célirányos az ezt létrehozó cselekvés. Ezek a tevékenységek, cselekvések, folyamatokká állnak össze.  Párhuzamosan több ugyanolyan folyamat futhat. Pl. Egyidejűleg több ügyféltől vehetnek fel rendelést. Egyszerre több különböző folyamat futhat. Pl. Egyszerre történhet, egy ügyfél kiszolgálása, egy másik… Bővebben »

Dolgozói teljesítmény és hatékonyság növelés

Tomán József előadása a Valio-Plastics Kft. partnertalálkozóján A dolgozói teljesítménnyel és hatékonyságnöveléssel kapcsolatban számos probléma merül fel Hibázhatnak – többet, mint az elfogadható lenne, nem használják ki megfelelően a munkaidőt, hogy csak a leggyakoribbakat említsük. Ezekből a problémákból több mint húszfélét felsorolhatnánk, amelyből néhány, szinte bármelyik vállalkozásban megtalálható. Ha ismerjük a probléma okát, akkor meg is tudjuk oldani… Bővebben »