A vállalkozás működési folyamatairól

 

Minden ezen múlik!

A vállalkozások, az eredmény előállítása érdekében, célirányos tevékenységeket folytatnak. Az eredmény olyan és annyi lesz, amennyi és amennyire célirányos az ezt létrehozó cselekvés. Ezek a tevékenységek, cselekvések, folyamatokká állnak össze.

 Párhuzamosan több ugyanolyan folyamat futhat. Pl. Egyidejűleg több ügyféltől vehetnek fel rendelést.

Egyszerre több különböző folyamat futhat. Pl. Egyszerre történhet, egy ügyfél kiszolgálása, egy másik tájékoztatása, egy érdeklődő meghallgatása, egy számla kiállítása, stb.

Minél több elemből áll egy cég működése, annál összetettebb a működése. Ezért minél összetettebb egy cég működése, annál inkább igényli a szabályozást. Ha nincs szabályozás, akkor esetlegesen történnek a dolgok.

Ez az esetleges működés hibákat okoz.

Ilyen hibák:

  • valami késve történik meg
  • nem történik meg, aminek meg kellene történnie
  • olyan dolgok történnek meg, amiknek nem kellene megtörténniük
  • nem úgy történik valami, ahogy kellene
  • kevesebb történik, mint kellene
  • stb., a sor végtelen

 

A folyamatokat végezhetik emberek, gépek, szoftverek. Az ember által végzett folyamatok legkisebb egysége a feladat. A feladatok úgy kapcsolódnak össze folyamatokká, hogy vannak átadási pontjaik. Ezek az átadási pontok, a fogadó félnél bemeneti, az átadó félnél kimeneti pontokként fogalmazhatók meg. Egy feladat kimeneti pontja, pontjai, egy vagy több következő feladat bemeneti pontjaival egyenértékűek. Pl. A számlázó átadja a számlát a pénzügyi részleg számára.

Ezt az átadási pontot, olyan módon és formában érdemes megfogalmazni, hogy az mindkét fél számára egyértelmű és azonos legyen. Annyi információt érdemes megadni ebben a megfogalmazásban, amennyivel az átadás-átvétel gördülékennyé válik.

Ha hiányzik valamilyen lényeges információ, akkor azt különböző módon fogják érteni az átadói és átvevői oldalon.

Példa.

A számlák átadása a következő módon történik: minden nap, zárás után, a számlázást végző személy sorszám szerint rendezi a számlákat, átlátszó műanyag tokba helyezi úgy, hogy legfelül van a legkisebb, legalul pedig a legnagyobb sorszámú számla. Az így rendezett számla csomagot a pénzügyes beérkező tálcájára helyezi az asztalán.Természetesen ez a megfogalmazás lehet részletesebb, tartalmában más. A vállalkozás minden egyes folyamatát célszerű ilyen módon megfogalmazni, leírni és a feladatokat végrehajtó személyek munkaköri dossziéjában rögzíteni, ahhoz csatolni.

Tomán József

Hatékonyság növelés specialista

www.vallalkozasvezeto.hu

 


Regisztráljon, vagy lépjen be!

  • Bővebb információ termékeinkről
  • Részletes árlista
  • Egyedi ajánlatok
  • Feliratkozás hírlevélre


Letölthető dokumetumok: