PET-G 3D nyomtatása

A PET-G-t előszeretettel használják 3D nyomtatáshoz, mivel esztétikus és strapabíró anyag, a PET-hez adott glikolnak köszönhetően.

Számos egyéb plusz előnnyel rendelkezik az anyag, és ahogy minden terméknek, neki is van pár olyan tulajdonsága, amelyre érdemes odafigyelnünk, ha kifogástalan eredményt szeretnénk elérni.

A PET-G felülete fényes, így könnyebben meglátszódnak rajta az esetleges karcolások, emellett az UV is valamelyest ronthat esztétikusságán. Azonban, ha megtaláltuk a megfelelő nyomtatási beállításokat 3D nyomtatónkon, biztosak lehetünk abban, hogy a PET-G-vel való munka egyszerű és gyors lesz.

Nézzük most végig azokat a tulajdonságokat, amiért érdemes ezt a terméket választanod, ha nyomtatásról van szó.

Tartósság

A PET-G egy rendkívül tartós anyag, ezért számos termékhez kiváló alapanyagként szolgál – orvosi berendezések, tárolók stb. A hozzáadott glikolnak köszönhetően a PET-G nem törik, és nem kristályosodik ki.

Erősség

A PET-G egy rendkívül erős anyag, és könnyedén ellenáll a különféle mechanikai hatásoknak. Kemény, rugalmas, ellenálló, valóban sokrétű és megbízható eredményt biztosít.

Alacsony mértékű zsugorodás

A PET-G-nek rendkívül alacsony a zsugorodási mértéke, ezért kiválóan alkalmas 3D nyomtatáshoz.

Kémiai szereknek való ellenállás

A PET-G rendkívül ellenálló a különféle kémiai szerekkel szemben, ezért is használják szívesen orvosi berendezésekhez (egyszerűen sterilizálható).

Újrahasznosíthatóság

Az anyag könnyen újrahasznosítható, újrahasználható, így a környezetre nézve is kevésbé ártalmas.

Még többre vagy kíváncsi a termékről? Kattints ide bővebb információért.