Műanyagok marása

Nemrégiben új szolgáltatásokkal bővültünk annak érdekében, hogy ne csak az alapanyagok, hanem azok feldolgozásának terén is kiemelkedőt adhassunk Nektek. Mindannyian tudjuk, hogy a megfelelő alapanyag és a kiváló feldolgozás a kifogástalan végeredmény elengedhetetlen kritériumai.

A vágás mellé így mostmár műanyag polírozást, melegen hajlítást, vákuumozást, ragasztást és marást is vállalunk. Most ez utóbbira térjünk ki egy kicsit.

Nagymértékű pontosság, összetettebb formákhoz

Mikor is szoktunk műanyagokat marni?

 

A CNC marás gyakorlatilag egy számítógép által vezérelt műanyag megmunkálási módszer, amely során előre meghatározott részeket marunk ki egy műanyag lemezből.

Elsősorban olyankor alkalmazzuk ezt az eljárást, amikor az elkészítendő alkatrész túl kicsi vagy összetett, emellett kis mennyiségben szükséges a legyártás. A marógépekkel olyan precíz munka végezhető, amely alkalmasak a legapróbb részletek megfelelő kidolgozására is, viszonylag rövid időn belül.

A különböző, CNC gépekhez tartozó marófejek befolyásolják azt, hogy milyen típusú munkát tudunk elvégezni egy-egy marás során.

Az általunk használt gép 0,01 mm pontossággal, 2500×2000 mm hosszú felület marására alkalmas, amely rendkívül precíz munkát tesz lehetővé.

Marásra leginkább polisztirol, PVC, ACP, PET-G, polikarbonát, és habkarton műanyagok alkalmasak. Mint minden feldolgozási módszernél, itt is nagyon fontos a megfelelő anyagválasztás, ugyanis rossz döntés esetén a végeredmény sem lesz elfogadható.

Érdemes mindig szakértői véleményt kérni ahhoz, hogy a munka végeredménye valóban kiváló legyen – ezért vagyunk mi, hogy minden felmerülő, feldolgozással kapcsolatos kérdésre válaszoljunk.