Hogyan tisztítsd a polikarbonát lemezt?

A polikarbonátok rendkívül erős, nagyfokú ellenállással rendelkező lemezek, amelyeket számos helyen megtalálhatunk, mint alapanyag. A fenti tulajdonságok mellett azért is közkedveltek, mert könnyűek, egyszerű a szállításuk, az installálásuk, valamint a nagyfokú hőmérséklet ingadozásnak is ellenállnak. 250-szer erősebbek, mint az üveg, és 30-szor ellenállóbbak, mint az akril. Gyakorlatilag törhetetlenek.

Azonban, figyeljünk, hogy ne mi legyünk azok, akik ebben, az egyik legellenállóbb műanyag lemezben kárt teszünk. Méghozzá, a nem megfelelő tisztítás által.

Íme, most megosztunk néhány tippet, amellyel elkerülheted a lemez károsodását.

Elsőként is, figyelj arra, hogy soha ne használj olyan tisztítószert, amely tartalmaz ammóniát, mivel ezek kárt tesznek a lemez kinézetében. Emellett, soha ne használj egy sima, teljesen száraz rongyot vagy a kezedet ahhoz, hogy valamilyen szennyeződést arrébb seperj a lemez felületéről. Ugyanis mindkét esetben könnyedén karcolást okozhatsz.

Figyeljünk arra, hogy a tisztításhoz megfelelő puhaságú rongyot használunk, amely segítségével eltávolítjuk a felületen lévő finom port. Érdemes, ahogy említettük, egy kis vizet is használni ehhez. A szivacs használatát érdemes elkerülni.

Ezek után figyeljünk arra, hogy olyan tisztítóval tisztítjuk meg a lemez felületét, amely nem tartalmaz ammóniát, és nem marja szét az anyagot.

Ha megvan a megfelelő tisztítószer, érdemes langyos vizet is használnunk a megfelelő eredmény eléréséhez. Amennyiben bizonytalan vagy a megfelelő tisztítószer használatát illetően, szappanos víz is megfelel a célhoz.

A vizet, amennyiben nagyon szennyezett a felület, érdemes többször kicserélnünk, ugyanis a vízben felgyülemlett szennyeződés szintén karcolásokat okozhat. Amennyiben vízcserére kerül sor, figyeljünk arra, hogy ugyanolyan mennyiségű tisztítószert tegyünk bele.

Figyeljünk arra mindenképpen oda, hogy a polikarbonát, amennyiben kültéren van, és UV-védett is, 5-7 év után elkezd elszíneződni, és ezen a legalaposabb tisztítás sem tud segíteni. Azonban ahhoz, hogy az anyagot ne érje idő előtt károsodás, kültéri használat esetén érdemes pár havonta a tisztítási műveletet elvégeznünk.

Kérdésed van még a témában? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!