Év végi céges ajándékok

5 javaslat, hogyan ajándékozzunk B2B

Nem akarunk és nem is tudunk ajándék ötleteket adni, mert minden reklámajándék és prémium ajándék kiválasztása cégfüggő, célcsoport függő, marketing stratégia függő és budget függő. Ami az év végi ajándékozás kapcsán ma eszünkbe jutott, azt írtuk le 5 pontban:

1. Ne várjuk meg a Mikulást az ajándékozással!

Mikulás környékétől már őrült forgalom lesz, alig tudjuk lelátogatni az ügyfeleket, ők is el lesznek havazva, mások is akkor mennek, az ajándékunk elvész a sok között és nem lesz idő pár jó szóra. Pedig ez az egész lényege. Kezdjük el hamarabb az ajándékozást, hiszen még év végéig gyümölcsöző lehet a hatása.
 2. A karácsony előtti ajándékozás a köszönetről szól. 
Ez nem az olcsó ajándékok ideje, hanem az éves együttműködés megköszönése, az emberi kapcsolatok építésének, szépítésének az ideje. Ha biztosra akarunk menni, akkor válasszunk márkás terméket.
3. Próbáljuk  megtudni a versenytársaink ajándékozási stratégiáját!
Igyekezzünk megtudni, hogy mit adtak tavaly, rendszeresen ajándékoznak vagy csak év végén? Ha ezt tudjuk, akkor van lehetőségünk hasznosabbat, jobbat adni, máskor adni, azt megfejelni.
4. A prémium ajándékot is lássuk el a logónkkal!
Ne szégyelljük brandingelni a prémium ajándékunkat, hiszen az az egész lényege, hogy nyomot hagyjunk. Az embléma mérete lehet szolidabb, más technológiával kivitelezett, mint a szóróajándékoké, de mindenképpen legyen rajta az ajándékon.
5. Emblémázzuk meg az elfogyasztható ajándékokat is!
Különösen fontos az ajándék logózása, ha elfogyasztható, felhasználható, kollégákkal megosztható, szétosztható ajándékot adunk. Ha nem logózunk, akkor semmilyen emléknyomot nem hagytunk magunk után, pedig ez a kulcsa a kapcsolat, a lojalitás erősítésének.
Reklámajándék.hu webáruházunkban érték szerint is szűrhetőek az ajándékok, tehát kifejezetten a prémium ajándékokra is lehet keresni. (Ha komolyan vennénk, hogy még november végén emblémázottan szeretnénk az ajándékokat átadni a partnereinknek, akkor MOST GO ! )
Az emblémázási lehetőségekről szívesen nyújtunk személyesen is tájékoztatást. Bemutatótermünkben külön emblémázott mintakollekció szolgálja a különböző emblémázási módok szemléltetését.

 

Forrás: http://blog.golding.hu/2015/10/5-nem-reklamajandek-tipp.html

 


Regisztráljon, vagy lépjen be!

  • Bővebb információ termékeinkről
  • Részletes árlista
  • Egyedi ajánlatok
  • Feliratkozás hírlevélre


Letölthető dokumetumok: