UV szűrős vagy UV áteresztő akril?

Egyedi, UV védelemmel ellátott műanyagokat akkor használunk, amikor a lemez állandó napsugárzásnak van kitéve. Általában ilyen lehet egy kültérrei kihelyezett display, vagy múzeumi belső terek természetes fénnyel való megvilágítása, állatoknak kialakított lakóhely stb. Az UV áteresztős akrilt akkor használjuk, amikor közvetlen UV fény nem éri a terméket, az UV szűrőset pedig akkor, amikor az UV fénnyel közvetlen kontaktja van a plexinek.

UV szűrős akril

Az UV szűrős akril lemezek az egyik legnépszerűbb darabok a piacon. Ezek a termékek, habár teljesen nem védik meg a színezett plexit a kifakulástól vagy sötétedéstől, a káros UV sugarak 98%-át kiszűrik. Ezeket a lemezeket általában festmények vagy egyéb művészeti alkotások védelmére használják, annak érdekében, hogy ne sárguljanak vagy fakuljanak ki. Emelett alkalmasak lehetnek ablakok üvegezésére, vagy ahogy említettük, természetes világítás átengedésére.

UV áteresztő akril

Habár az UV szűrős műanyagok sokkal népszerűbbek, mint az UV áteresztősek, ezeket a műanyagokat kifejezetten olyan alkalmazásoknál használják, ahol szükség van UV fényre. Az UV szűrős műanyagok az UV sugárzás 98%-át felfogják, az UV áteresztősek pedig 92%-át átengedik. Általában szoláriumokhoz használják őket, vagy üvegházakhoz, valamint orvosi eszközökhöz.

Mi az előnye ezeknek a műanyagoknak?

Könnyű a tisztításuk, egyszerűen feldolgozhatóak, költségkímélőbbek, mint a polikarbonát, magasfokú ellenállással rendelkezik, és könnyű súlya van.

Szeretnél még többet megtudni az akril lemezről? Akkor kattints ide bővebb információért!