Polírozók

Legyen szó akár reklámtábláról, akár dekorációról vagy használati tárgyról, mindenképpen fontos az, hogy a tartósság érdekében megfelelően tartsuk karban őket, hiszen a műanyag felületén összegyűlt szennyeződések elcsúfítják, valamint károsítják az abból készült terméket.
Műanyagok tisztításánál mindenképpen figyelembe kell vennünk, hogy a műanyag karcállóság szempontjából érzékenyebb, mint a hagyományos üveg, ezért nem mindegy, milyen tisztítóval és milyen törlőanyaggal látunk neki a munkának. Alapból kerülnünk kell az olyan szereket, amelyeket üveghez használnak, mivel az ammóniát tartalmaz, ami pedig roncsolja a műanyag felületét.
A legjobb választás, ha olyan tisztítószert alkalmaznunk, amelyeket kifejezetten műanyagokhoz készítettek, különben a tisztítandó termék felülete könnyen még opálosabbá, karcosabbá válthat.

A ValioShine – három darabból álló polírozót – kifejezetten műanyagok tisztításához gyárották, mindhárom termék különböző mértékű karcolások és sérülések eltüntetésére javasolt. Ahhoz, hogy tényleg megfelelő legyen a tisztítás, több szempontot figyelembe kell vennünk: fontos, hogy a felületre juttatott anyagot miként oszlatjuk szét a műanyagon – a karcolásokra merőleges módon, vagy körkörös mozdulatokkal. Emellett fontos, hogy – amennyiben nem polírozógéppel dolgozunk – milyen anyagot használunk a tisztítószer szétoszlatására.

Bővebb információért és szakmai tanácsért nézze meg a polírozó termékeknél feltüntetett videó anyagunkat!

Termékek