Rendezett iroda – hatékony munkavégzés

Úgy érzi, hogy nem eléggé hatékony a munkavégzése? Szakértők is egyetértenek abban, hogy a rendetlen környezet zavaros gondolkodásra utal.

Mi adunk 6 egyszerű tippet, hogy hogyan csökkenthetné a rendezetlenségből adódó stresszt és ezáltal hogyan tudná figyelmét arra összpontosítani, amire a munka során valóban szükséges.

1. Indítson tiszta lappal
Mielőtt kialakítaná az új szokásait, javasoljuk, hogy pakoljon le mindent az asztaláról. Az összes hegyező, emblémázott golyóstoll, vonalzó, filctoll, pendrive, régi névjegy, fejfájás csillapító, radír, kisolló, számológép, tűzőgép, lyukasztó mehet a padlóra. Karen Baumgartner az egyesült államokbeli Better Organization szakértője szerint az íróasztalunkon található dolgok irodaszerek és iratok 90%-át nem használjuk/vesszük elő nap, mint nap vagy soha nem lesz már rá szükségünk. Ha elfogadjuk ezt a véleményt, akkor döntenünk kell, hogy mit teszünk vissza az asztalra felcímkézett irattartókban (ezek csak az azonnal elvégzendő feladatok mappái legyenek), mit tegyünk fiókba és mit dobhatunk ki.

2. Csapd be a fiókot

Kövessük a fenti szabályokat a fiókok felülvizsgálata során is. A fiókokból kipakolt iratokat, golyóstollakat,jegyzettömböket, jelölőindexeket, iratcsipeszeket csoportosítsuk valamilyen szempont szerint, például használatuk gyakorisága szerint. Ha nem tudunk dönteni, hogy valami a kukában végezze vagy megtartható, akkor tegyük fel a kérdést: ” Milyen gyakran használom, veszem elő? ” Amennyiben a válasz „soha”, akkor a tárgy kidobható. Amit gyakran használunk, azt tegyük könnyen elérhető helyre.

3. Eszköz eszkaláció

Valóban lesz még szükség a sarokban tárolt régi nyomtatóra? Mi van a fax-szal, ami mindig a szerelőre vár és már senki sem faxol? Tényleg kell 5 db beszáradt hibajavító folyadék a múlt évezredből?
Ami még működőképes, mehet jótékonysági célra, ami nem működik, azt dobjuk ki.

4. A reális Inbox

Lehet, hogy régimódinak tűnik, de valóban hasznos a „Bejövő”, „Elintézendő” „tepsi” használata, illetve a fiókokon belüli kisebb dobozok használata. Szánjunk hetente 5 percet ezeknek a kisebb egységeknek az áttekintésére, kiselejtezésére. Nyugodtabbá teszi a hétvégénket.

5. Kuka a közelben

Minél távolabb van a papírkosár, annál kisebb a valószínűsége, hogy kidobjuk, ami valóban nem szükséges. Legyen saját papírkosarunk az asztalunk mellett.

6. Szabadulójáték naponta

Ha naponta kitisztítjuk a környezetünket, nem fogjuk magunkat elhavazottnak érezni. Játszunk „Mitől tudnék megszabadulni” játékot minden nap, mielőtt hazamegyünk. Valamit biztosan fogunk találni és következő napon az már nem húz vissza bennünket, mint egy gumipók.

A kellemes irodához szükséges felszereléseket keresni nézzen szét kínálatunkban most!

http://reklamajandek.hu/r-irodaszer

 


Regisztráljon, vagy lépjen be!

  • Bővebb információ termékeinkről
  • Részletes árlista
  • Egyedi ajánlatok
  • Feliratkozás hírlevélre


Letölthető dokumetumok: