Reklámadó / reklámajándék

Utánanéztünk, hogy az új reklámadó vonatkozik-e a reklámajándékokra, a reklámajándék forgalmazókra

1.) A 2014.évi XXII. (Reklámadóról szóló) törvény alapján a reklámajándék nagykereskedések nem minősülnek Közzétevőnek, mert egyrészt a tevékenységük nem szerepel a törvényben felsoroltak között, másrészt a termékeiket nem „teszik közzé”, hanem azokat gyártás után átadják a Megrendelőnek.

2.) A forgalmazott termékek a törvényben nem szerepelnek (sem emblémázással sem anélkül),így „Megrendelt, Közzétett reklám” jogcímen nem esnek a törvény hatálya alá.

3.) A fentiek miatt a számlákon a törvény által említett „nyilatkozatot” a Golding Kft. nem tesz,nem is tehet.

4.) Véleményünk szerint a tőlünk megrendelt termékek és szolgáltatások után csak abban az esetben keletkezik a reklámadó-törvény szerinti adókötelezettség, ha Megrendelőnk „Saját célú reklám” céljára használja azokat, és ilyen jogcímen éves szinten az összköltsége meghaladja az 500 millió Ft-ot. Ekkor az adó mértéke az 500 millió Ft feletti részre 1%, egészen 5 milliárd saját célú reklámköltség összegig.

5.) A Nemzetgazdasági Minisztérium vagy a NAV jövőbeni jogértelmezése, illetve a törvény változtatása, pontosítása a jelenlegi jogértelmezésünket befolyásolhatja.

Forrás:

http://reklamajandek.hu/


Regisztráljon, vagy lépjen be!

  • Bővebb információ termékeinkről
  • Részletes árlista
  • Egyedi ajánlatok
  • Feliratkozás hírlevélre


Letölthető dokumetumok: