Nylon, PP, szőtt, nem szőtt

Sok évnyi eszmecsere után Kaliforniában 2014. október 2-án betiltották az egyszer használatos műanyag zacskók használatát az élelmiszerboltokban. A szupermarketek számára csak 2015-re, a gyógyszertárakban pedig 2016-ra irányozták elő a tiltást és mondhatjuk, hogy Amerika messze van és Európa még nem tart itt, tehát ezzel nem kell foglalkoznunk. Ez igaz, azonban ez csak az első lépés, melyet minden bizonnyal további államok is követni fognak, és mint tudjuk az amerikai trendek előbb-utóbb Európában is megjelennek.

Ez a döntés egyrészt nagy siker a környezetvédelmi aktivistáknak, ugyanakkor nagy lehetőség a többször használatos bevásárlótáskák forgalmazóinak, gyártóinak.

A többször használatos bevásárlótáskák nem csak környezetkímélőbbek, de gazdaságosabbak is – tekintve a megjelenési költséget (cost per view), akkor is ha csak havonta egyszeri használattal számolunk – annak ellenére, hogy a beszerzési áruk többszöröse a műanyag zacskókénak.

Nem árt pontosabban összehasonlítani a költségeket:

Egy nylontáska féléből (design, méret…) a minimális rendelhető mennyiség 5000 db, mert ennél kevesebbet a technológia nem tesz lehetővé, nem méretgazdaságos. Ennek ára bőven száz forint fölött van (pl. 40*50 cm, pl. 0.07 mm vastag), mert a termékdíj többe kerül, mint a táska és a többszínes nyomáshoz a nyomóforma is sokba kerül.

Ezzel szemben a többször használatos táskák (PP szövött vagy nem szőtt) már 1000 db-tól rendelhetőek, bár az önköltségük 2-3-szorosa a nylontáskának, azonban az egyszeri kiadás kevesebb, az elérés pedig évekre szól.

Tehát érdemes megfontolni az átállást a többször használatos táskákra, mert ezzel nem csak rugalmasabbá tehetjük a beszerzésünket és többféle design-nal rendelhetünk alacsonyabb mennyiségeket, hanem a környezetünket is kevésbe terheljük.

Amennyiben csak logóját szeretné elhelyezni a többször használatos táskán, akkor raktárkészletünkről is választhat, melyre szitanyomással helyezzük el a kívánt grafikát 50 darabtól.

http://reklamajandek.hu/


Regisztráljon, vagy lépjen be!

  • Bővebb információ termékeinkről
  • Részletes árlista
  • Egyedi ajánlatok
  • Feliratkozás hírlevélre


Letölthető dokumetumok: