Milyen műanyagot használj standokhoz?

Ahogy elkezdődött az új év, úgy közelednek ismét az újabb expo-k, és ha expokról beszélünk, akkor ahhoz standok is szükségesek. Egy megfelelő stand kialakításához két dolog elengedhetetlen: az egyik a design, a másik a megfelelő alapanyag. 

Mi most az utóbbiról, azaz a megfelelő alapanyagról fogunk beszélni. A különböző expokon megtalálható standok mind funkcionális, mind design értelemben kiemelkedő jelentőségűek, ugyanis az általunk képviselt céget, termékeket, szolgáltatásokat reprezentálják. A könnyű súly, valamint a gyors előállítási idő miatt a leggyakrabban használt stand alapanyagok műanyagok, azon belül is a hablemezek, amelyek számos lehetőséget biztosítanak a különböző, egyedi elképzelések megvalósítására. 

Emellett a műanyag az egyik legsokoldalúbb, legtartósabb és esztétikailag is legvonzóbb alapanyag ezen célra. Attól függően, hogy éppen fal alapanyagot, vagy display-t készítenél, esetleg megállító táblát, számos lehetőség közül választhatsz. 

Display alapanyagnak leginkább az akrilt használjuk, de emellet a PET-G-t, vagy akár a polikarbonátot is választhatjuk, attól függően, hogy mennyire fontos a nagyfokú ellenállás. 

Stand falakhoz a leggyakrabban habosított PVC-t használunk, amelyeknek könnyű súlya, valamint tartós felülete egyszerűvé teszi a stand összeállítását. Emellett a habosított PVC könnyedén festhető, nyomtatható, vagy akár gravírozható is. 

Ugyancsak a falakhoz ajánljuk a Forex-et is, amely kül-és beltéren is megállja a helyét, és tartósabb, mint a hagyományos habosított PVC. Kiválóan taszítja a nedvességet, valamint sokkal inkább ellenálló a külső hatásokkal szemben. Ez a lemez is könnyedén fóliázható, azonban arra mindig figyeljünk oda, hogy fóliázás előtt a lemez felülete megfelelően meg legyen tisztítva. 

A harmadik alapanyag, amelyet standokhoz ajánlunk, az a KAPA lemez, amely PE borítással, és poliuretán habmaggal rendelkezik. Ez a lemez kiválóan nyomtatható UV vagy oldószeres digitális nyomtatási technológiával, szintén könnyedén fóliázható, és egyszerűen formázható. Figyeljünk arra, hogy ez a lemez kizárólag beltéren alkalmazható. 

Még többet szeretnél megtudni a témában? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!