Mi az a hablemez?

A hablemez, vagy habosított maggal rendelkező lemez egy erős, könnyű súllyal rendelkező anyag, amely könnyen vágható, és számos formába alakítható. Legfőképpen nyomtatott grafikák hordozójaként használják őket, valamint képkeretként.

Előfordul, hogy építészeti elemként is alkalmazzák őket, mivel egyszerűen installálható, és könnyen áthelyezhető, emellett kiválóan szigetel.

A hablemezek általában három rétegből állnak, a legbelső egy polisztirén vagy poliurethan hab, a legkülső réteg pedig általában valamilyen papír, vagy műanyag, esetleg alumínium.

Számos márkanéven találhatóak ma már hablemezek a piacon, van köztük merevebb és kevésbé merev verzió, van nagyobb ellenállással rendelkező, vagy csak beltérre használatos.

Mindegyik típus kiválóan alkalmas ragasztásra, azonban, mielőtt munkához látunk, mindenképp nézzünk utána, milyen típusú ragasztót bír el az anyag (oldószer alapú, vagy vízbázisú).

Mikorra melyik hablemezt ajánljuk?

A Kapa Plast egy új, kiváló minőségű habtábla, amelykönnyű súlya és magas fokú ellenállása miatt rendkívül közkedvelt. Az anyag stabilitását a belsejében lévő polyurethán hab-mag biztosítja, sima és egyenletes felszínét pedig a műanyag bevonatos cellullóz karton bevonat.

Ellenáll a nedvességnek, szakadásnak, a hőmérséklet változásnak és az UV-sugárzásnak.

polyurethán hab-magot tartalmazó Foam-X kiváló súlystabilitási aránnyal rendelkezik, sima felszíne – amelyet többrétegű papír bevonat biztosít – és tartóssága miatt kifogástalan alapanyag beltéri reklámhordozókelkészítéséhez. Közkedvelt megoldás felfüggesztett táblák, POP/POS reklámok, display-k, kirakati dekorációk és képkeretek előállításához. Az anyag kézi szerszámokkal könnyedén megmunkálható!

A hagyományos habosított PVC ideálisan felhasználható a reklámiparban (pl. reklámtáblák, standok), építészetben, ipari területeken, valamint a nyomdaiparban digitális nyomtatásnál.

Szívesen megtudnál az anyagokról többet is egy személyes tájékoztató keretén belül? Vedd fel velünk a kapcsolatot az info@valio-plastics.com email címen keresztül, és  lehetőséget biztosítunk rá.!