Hogyan marad az akril kifogástalan állapotban?

Ahhoz, hogy akril alapanyagból készített termékeid hosszú ideig kifogástalan állapotban maradjanak, fontos a rendszeres és megfelelő tisztítás. Mivel az akril gyakrolatilag az üveg tartósabb variációja, fontos az, hogy ugyanolyan módon tartsuk megfelelő állapotban. Azonban figyelj a részletekre, ugyanis az akril nem minden tisztítószerrel tisztítható.

Tisztítás

Az akril a nagyon erős tisztítószerek hatására könnyen megrongálódhat. Használj egyszerű, boltban kapható tisztítószert vagy enyhén szappanos vizet azért, hogy eltávolítsd a felszínre tapadt koszt. Érdemes a tisztításhoz mikroszálsa kendőt használni. Amennyiben olyan makacsabb szennyeződés van a felületen, mint olaj vagy zsír, használj kerozint.

Minden oldószert tisztán egyengess el, friss vízzel, és töröld a felületet szárazra, hogy ne alakuljanak ki foltok a felületen. Ha akril lemezt tisztítasz, soha ne használj ammóniát, acetont, szén-tetrakloridot vagy gázolajat.

 

Tárolás

Amint a legtöbb anyagot, az akrilt sem szabad kitenni túlzottan szélsőséges hőmérsékletváltozásnak. Ne tárold olyan helyen, ahol közvetlen napsütésnek van kitéve, ugyanis ez az anyag deformálódásához vezethet.

 

Felület helyreállítása

A karcok, az opálosodás, és egyéb kisebb sérülések könnyedén eltüntethetőek az akril felületéről. Ahhoz, hogy a homályos részeket ismét fényessé tedd, a kisebb karcokat pedig eltüntesd, políroznod kell az anyagot.

Ehhez használj megfelelő, puha mikroszálas kendőt, és megfelelő polírozószert. Valio-Shine polírozóink könnyen segítenek Neked a kisebb és nagyobb sérülések eltüntetésében is.

 

Statikus elektormosság csökkentése

Az akril lemez természetes áramvezető képességgel rendelkezik. A statikus elektromos töltéseket könnyen létrehozhatják az anyagon lévő szennyeződések és a levegőben lévő törmelékek.

Ahhoz, hogy ezt csökkentsd, használj antistatikus tisztítószert, és puha rongyot. Ez segít a lemez semlegesítésében, valamint a szennyeződések gyors megtapadásának csökkentésében.

 

Szeretnél többet megtudni az anyagról? Vedd fel velünk a kapcsolatot!