Hogyan érdemes műanyagot tisztítanunk?

A műanyag felületén összegyűlt szennyeződések elcsúfítják az abból készült terméket. Legyen szó akár reklámtábláról, akár dekorációról vagy használati tárgyról, mindenképpen fontos az, hogy megfelelőképpen tisztítsuk meg annak felületét.

Mi az, amire különösen figyelni kell?

Mindenképpen figyelembe kell vennünk például, hogy a műanyag karcállóság szempontjából érzékenyebb, mint a hagyományos üveg, ezért nem mindegy, milyen tisztítóval és milyen törlőanyaggal látunk neki a munkának. Emiatt alapból kerülnünk kell az olyan szereket, amelyeket üveghez használnak, mivel az ammóniát tartalmaz, amely roncsolja a műanyag felületét.

Milyen tisztítószert érdemes tehát alkalmaznunk?

Mindenképpen olyat, amelyet műanyag felületekhez írnak elő, különben könnyen opálosabbá, karcosabbá válhat a felület. Ilyen például a ValioShine, amely három tagból álló, és mindhárom különböző féle karcolások és szennyeződések eltüntetésére alkalmas. Azonban itt is figyelnünk kell arra, hogy polikarbonáton és bevont műanyag felületen nem alkalmazható.

Mire figyeljünk magánál a tisztításnál?

Ahhoz, hogy tényleg megfelelő legyen a tisztítás, fontos az is, hogy a felületre juttatott anyagot miként oszlatom szét a műanyagon – a karcolásokra merőleges módon, vagy körkörös mozdulatokkal. Emellett fontos, hogy – amennyiben nem polírozógéppel dolgozunk – milyen anyagot használunk a tisztítószer szétoszlatására.

Erre a legalkalmasabb egy tiszta pamut rongy, amely minél puhább, annál kevésbé fog karcolásokat okozni.

Bővebb részletekért tekintse meg videóanyagunkat!