Az akril polírozása

Az akril polírozására sokszor sor kerülhet, ám legfőképpp akkor, amikor a különféle feldolgozási metódusok során mattá válik az anyag felszíne. Mivel az akrilt gyakran használjuk vizuális reklámok alapanyagaként, fontos az, hogy a szabad szemmel jól látható részeket rendszeresen polírozzuk.

A polírozásnak különféle módszerei léteznek, nézzük meg a három leggyakoribbat:

  • Láng polírozás
  • Kézzel történő polírozás
  • Lézervágás

 

Lángpolírozás

A lángpolírozás során az akrilt 270-330 celsius fok körüli hőmérsékletű lánggal polírozzák. A művelelet során megolvad az akril felszíne és szép tisztává válik.

Általában ezt akkor használjuk, ha egy egyébként nehezen elérhető helyen kell az akrilt políroznunk, például az anyag elhajlik.

Elsősorban az extrudált plexit szoktuk lángpolírozni, meghatározott lemezvastagság esetén; az öntött plexi könnyen égettnek nézhet ki a procedúra után.

 

Kézzel történő polírozás

Az akrilt könnyen megtisztíthatjuk egy puha pamut rongy, vagy egyszerű, kézi polírozó segítségével. Ekkor nincs is másra szükségünk pluszban, mint egy megfelelő polírozó kiválasztása.

Ehhez mi a ValioShine termékcsaládot ajánljuk. A megfelelő technikáért kattints ide.

 

Lézervágás

Lézervágás során gyakorlatilag darabokat vágunk le az akril lemezből, és ennek köszönhetően a szélek automatikusan láng polírozottakká válnak.