Akril, polikarbonát vagy PET-G?

Mindhárom anyag elérhető lemez formájában, és mindegyiket előszeretettel használják display-k, gépeket védő felszerelések, valamint olyan termékek alapanyagaként, ahol fontos az átlátszóság, valamint a színtelenség.

Mindegyik anyagnak megvan azonban az az előnye, amiért alkalmasabbak egy-egy applikációra.

Az akril elérhető öntött és extrudált változatban. Az extrudáltat gyakrabban használjuk, valamint jóval költségkímélőbb. Az öntött változat az előállítasi procedúra miatt drágább, de emellett jobb optikai tulajonságokkal rendelkezik, mint az extrudált. Az extrudált lemezen ugyanis előfordulhat, hogy látszódnak az extrúziós csíkok.

Az extrudált akrilt általában display-k alapanyagaként, valamint különféle reklámtáblák előállításához használják.

A polikarbonát egy nagyon sokoldalú anyag, és elsősorban olyan eljárásokhoz használják, ahol fontos a megfelelő erősség. Fontos megjegyeznünk, hogy ez az anyag nem érintkezhet élelmiszerrel, mivel káros hatásai lehetnek az emberi szervezetre.

A PET-G általában különféle eszközök védő bevonataként alkalmazandó, sokkal erősebb, mint az akril, de nem annyira, mint a polikarbonát. A költsége is valahol a kettő között helyezkedik el. A PET-G megfelelő csillogással, merevséggel, valamint kémiai ellenállással rendelkezik, azonban fontos megjegyeznünk, hogy nem UV védett, ezért kültérre nem ajánljuk.

További kérdésed van a témában? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!